MALAYSIA-SINGAPORE-BRUNEI-INDONESIA-THAILAND-BANGLADESH
ADMIN AKAN UPDATEKAN INFO & TESTIMONI TERKINI DALAM MASA TERDEKAT
Maklum balas sertamerta CALL/WHATSAPP Faizah Abu Bakar 019-3227519

Seabuckthorn

SEJARAH PENEMUAN SEABUCKTHORN
Menurut sejarah, sebelum abad ke-12 didapati banyak kuda zaman silam Yunani mati begitu sahaja disebabkan penyakit yang tidak dapat diubati. Namun begitu ada diantara kuda itu sembuh dan menjadi kuat semula setelah makan sejenis buah. Rahsia keajaiban ini didapati terkandung dalam sejenis pohon kecil yang berduri Mereka telah menamakan pohon itu Hippophae Rhamnoides L, yang memberi maksud pohon yang memberi sinar pada kuda.
 
Penyelidikan moden masa kini telah mengupas rahsia pelbagai kehebatan dalam perubatan dan nilai-nilai kesihatan yang boleh didapati dari buah dan minyak herba SEABUCKTHORN. Minyak herba SEABUCKTHORN ini mengandungi khasiat bioaktif yang membantu sistem tubuh berfungsi dengan baik. Hampir 90% daripada kandungan minyak ini terpelihara daripada asid lemak yang boleh melemahkan badan. Ianya juga merangkumi asid linoleik (Omega 6), asid oleik (Omega 9), asid palmitoleik serta kaya dengan vitamin A, B, C, D, E dan K. Antara ramuannya yang aktif ialah karotin, bahan perasa, Phytosterol, serotinin, asid amino dan elemen-elemen lain termasuk zat besi, zink, kalsium, mangan, selenium, iodin dan sebagainya yang mana semua ini sangat penting untuk perkembangan kesihatan kita.


MINYAK HERBA SEABUCKTHORN DAN IMUNITI
Imuniti atau daya tahan penyakit ialah keupayaan dan proses melawan pelbagai penyakit yang memberi kesan yang tidak baik terhadap tubuh badan manusia. Daya tahan penyakit ini sangat penting ke arah kesihatan yang baik kerana ia bukan hanya untuk kebebasan dari penyakit tetapi juga untuk kebaikan tahap optimum bagi kesihatan fizikal, mental dan sosial. Terdapat dua perkara yang menjurus ke arah penjagaan kesihatan yang berterusan iaitu pencegahan dan penjagaan sepenuhnya atau dalam erti kata lain mencegah adalah lebih baik dari mengubati.
 
Minyak herba Seabuckthorn mengandungi lebih daripada 100 zat nutrien dan bahan bioaktif yang pejal dan kebanyakan adalah dianggap sebagai faktor pelindung dari wabak penyakit. Kumpulan zat yang terkandung di dalam minyak ini telah diselaraskan bagi membina dan meningkatkan sistem imun dalam proses dan tahap yang berbeza bagi memulihkan sistem imun dan menguatkan badan serta mencegah daripada penyakit sekaligus meningkat tahap kesihatan. Kajian menunjukkan bahawa minyak herba Seabuckthorn boleh meningkatkan sistem imun sel badan dan melancarkan pengaliran darah serta memulihkan kembali sel-sel yang mati didalam badan. 

Sejak awal 1970-an, pengajian sains telah menemui pelbagai maklumat penting tentang kesan-kesan radikal bebas dan oksidan ke atas kesihatan manusia. Telah dipercayai bahawa terdapat lebih 80 jenis penyakit yang berkaitan dengan radikal bebas ini. Antara yang paling utama ialah serangan strok, anemia, diabetes, tumor, katarak, melecur, tompok hitam, jeragat, penuaan, radang paru-paru hepatitis dan sebagainya.

 
  
SEABUCKTHORN mampu mengubah 
Kualiti Kesihatan Manusia

 
CIRI UTAMA SEABUCKTHORN Teori perubatan cina menganggap Ginjal ialah sumber kehidupan manakala otot dan sistem peredaran darah ialah asas yang menyokongnya. Oleh yang demikian, jika ingin melancarkan peredaran darah dan menguatkan ginjal, seseorang mesti membekalkan badan dengan zat-zat yang penting yang membolehkan fungsi-fungsi tersebut berjalan lancar.
 
Ujian klinikal jangka panjang telah membuktikan bahawa Seabuckthorn memenuhi sepenuhnya konsep di atas.
 
Fungsinya termasuklah sifat anti-bakteria, mencuci atau menyahtoksidkan darah, mengawal dan membaiki sel, mengimbangkan sistem badan, menyuburkan dan mempermuda wajah. Hingga kini ia merupakan satu-satunya produk  di dunia ini yang menggabungkan perubatan moden dan perubatan tradisional dan dipersembahkan dalam satu formula hebat.
 
Sitesterol pula melembutkan tiub saluran darah serta meningkatkan daya ketahanannya, meningkatkan kekenyalan dan mengelakkan menjadi keras. Selain itu vitamin E dan anti oksidan yang lain memindahkan sisa-sisa toksid termasuk peroxida, sel-sel mati daripada darah dan mengelakkan sisa-sisa merosakkan dinding urat darah atau salur nadi. Serotinin dan betaine melindungi fungsi serebrum otak dan pengaliran darah dengan pengawalan secara meluas dan menyeluruh serta dapat mengawal daripada darah gemuruh dan endoktrin dalam sistem imun.

 
KANSER  
Lebih dari 40 juta manusia hari ini merana dengan penyakit kanser. Pakar sains dari negara China dan Soviet mendapati bahawa rumusan seperti coumarin, isocoumarins, furocoumarins, quassin bersama-sama dengan serotinin dan phenols yang terkandung dalam seabuckthorn ini menghasilkan kesan anti kanser secara intergriti. Selain itu ramuan ini juga mengawal dan berperanan ke arah sistem imun yang bersifat semulajadi., memelihara dan meningkatkan aktiviti membunuh sel-sel yang rosak.
 
Kumpulan anti-kanser minyak herba seabuckthorn ini berkesan melalui beberapa cara. Pertama, ia menggabungkan tindakan oleh anti-kanser. Karotin, flavonoid, polyphenol, terpene, alkali dan elemen-elemen lain adalah unsur yang terdapat dalam anti-kanser.
 
Kandungan anticarcinogenic di dalam minyak herba seabuckthorn boleh melambatkan proses kanser. Ia dapat menghalang kesan carcinogenic NDMA, hepatitis C virus dan alfatoxin dengan kadar segera serta menghalang sel kanser membesar. Anti-oksidan juga menghalang kerosakan akibat dari radikal bebas dan pembentukan sel kanser secara efektif. Minyak herba seabuckthorn merangsang fungsi imun dan aktiviti oleh glubolin C serta meningkatkan antibodi.
 
Minyak ini juga memainkan peranan yang penting kepada sesiapa yang mengalami pembedahan yang besar dan sedang menjalani proses somoterapi. Minyak ini memberikan kesan yang baik terhadap kanser dengan melawan kesan penyakit tersebut. Ia juga kaya dengan kandungan nutrien secara menyeluruh yang boleh meningkatkan tahap kesihatan dan rintangan yang dihadapi oleh pesakit.
 
Minyak ini juga meningkatkan tahap peredaran darah dan melenyapkan sisa toksid serta menaikkan tahap perkembangan tisu-tisu badan dan mengelakkan jangkitan disekitar bahagian pembedahan. Dengan mengamalkan minyak ini pesakit- pesakit yang menjalani proses kemoterapi dapat menghalangi pelbagai kesan-kesan sampingan seperti meningkatkan fungsi gastrointestinal, menambahkan selera makan, memulihkan hati dan fungsi buah pinggang serta mengawal emosi pesakit dalam keadaan yang baik. Kesan pancaran daripada pembedahan akan mengakibatkan kulit merepuh, barah, titsan sel darah putih secara mendadak dan sebagainya.
 
Minyak herba seabuckthorn ini mampu meningkatkan keupayaan pemulihan kesihatan organ dan sel-sel badan, meningkatkan fungsi organ yang membantu penghadaman dan pembersihan darah dan tulang sumsum, melindungi jantung, hati, buah pinggang dan lain-lain masalah kesihatan akibat dari pancaran sinaran ultra unggu.
 

HATI  
Kajian menunjukkan minyak herba seabuckthorn dapat mengurangkan risiko hati manusia  daripada mengalami kerosakan akibat pengambilan alkohol yang berlebihan, parasetamol dan karbon tetra klorida yang merupakan racun paling kuat kepada hati manusia. Ia dapat dicegah daripada terkumpulnya lemak berlebihan di dalam hati. Minyak ini juga mampu meningkatkan tahap metabolisme kolestrol dan mengurangkan lemak yang berlebihan. Ini dapat mengurangkan risiko untuk dijangkiti kanser dan arteriosclerosis.
 

ANTI PENUAAN DAN AWET MUDA 
Pakar kajian telah membandingkan minyak herba seabuckthorn dengan sejenis krim kulit yang kerap digunakan dan mendapati bahawa kandungan asid lemak bebas, karbohidrat, phytesterol, phoshatide, vitamin E dan A, yang terkandung dalam minyak herba seabuckthorn adalah berkali-kali ganda lebih tinggi berbanding tandingannya. Bahan-bahan yang terkandung secara asli ini mampu memberi perlindungan dan zat yang mencukupi kepada kulit.
 
Asid lemak bebas akan diserap oleh kulit dengan mudah dan cepat bagi membantu menyimpan sedikit asid dan mencegah pertumbuhan kulat. Manakala asid linoleneik dan asid linoleik membantu memperbaiki tisu-tisu badan yang mengalami kerosakan dan karbon hidro pula mencegah kulit dari kehilangan kelembapan yang melampau dan mengkalkan kelembutan serta menjadikan kulit gebu dan putih bersinar.
 
Sitosterol pula meningkatkan peredaran mikro di dalam kulit, phosphatide merupakan selaput yang melindungi kulit dari kehilangan kelembapan dan bertindak sebagai anti oksidan yang boleh melawan dan meneutralkan radikal bebas dan perosida serta membina sistem imun. Minyak herba seabuckthorn ini merupaka agen anti penuaan yang sangat efektif, melambatkan proses penuaan dari dalam dan luaran.
 
 
KULIT
Minyak herba seabuckthorn mempunyai keajaiban dalam mengubati penyakit kulit yang dialami oleh pesakit. Ia mampu merawat dan memperbaharui tisu-tisu kulit tanpa merasa kesakitan atau pedih serta tidak akan meninggalkan sebarang kesan parut di kulit pesakit. Ia juga merupakan ubat yang baik untuk kulit melecur, melepuh, luka, radang kulit kerana terlalu sejuk dan sebagainya.
 

ANTI RADIASI
Pancaran sinar ultra unggu tidak terhad ketika proses pembedahan dan rawatan pesakit kanser sahaja tetapi sebaliknya kita masih boleh terdedah kepada pancaran sinar ini melalui profesion individu atau melalui persekitaran. Antara yang berisiko terdedah kepada pancaran ini ialah operator komputer, pengguna telefon bimbit, juru x-ray, pekerja kilang elektronik, angkasawan, juruterbang, paramugari dan paramugara serta banyak lagi.
 
Vitamin E, karatenoid, bahan perasa, asid lemak tidak tepu, asid malik dan selnium membantu memperbaiki kerosakan tisu-tisu dan sel-sel badan. Secara keseluruhannya minyak herba seabuckthorn merangsang tulang sumsum dan sekaligus melindungi jantung, limpa, hati dan buah pinggang daripada kerosakan akibat pancaran sinar ultra unggu.

 
KESIHATAN WANITA
Kebanyakkan kaum wanita pada masa kini mengalami gangguan mental akibat dari penyakit yang dikategorikan sering melanda hampir keseluruhan wanita. Antara penyakit yang kerap dialami oleh mereka ialah kesakitan ketika haid (sengugut), mati haid (monopos), anemia, kesakitan pangkal rahim, keputihan dan sebagainya.
 
Minyak herba seabuckthorn ini menyediakan kandungan nutrien yang menyeluruh dan mempunyai kesan pelbagai ke atas endoktrin, peredaran urat saraf, sistem imun dan mengatur dan menyelaras sistem pembiakan mereka. Ia juga mempunyai kesan anti-baktiria, anti-kulat, anti-jangkitan, anti-radang dan boleh mencegah penyakit-penyakit yang dialami oleh kaum wanita dan berupaya meningkatkan perubahan kehidupan pertengahan umur mereka.

 
KESIHATAN KANAK-KANAK
Kanak-kanak memerlukan zat makanan yang seimbang dan menyeluruh untuk pertumbuhan dan pembesaran yang sihat. Minyak herba seabuckthorn ini menyediakan vitamin A, E, D, K dan sebagainya serta elemen-elemen lain yang dikenalpasti seperti zat besi, zink, kalsium, mangan, selenium dan iodin yang mana semua ini sangat mudah diserap tanpa memerlukan sebarang hormon.
 
Pada masa yang sama ia mengandungi pelbagai imun dan faktor pengawalan yang meningkatkan pertahanan badan kanak-kanak terhadap wabak-wabak dan virus yang ujud tanpa ada kesan sampingan. Oleh itu, adalah satu pilihan yang bijak memilih herba seabuckthorn kepada kanak-kanak untuk melengkapkan diet mereka sejak dari bayi lagi.
 

KESAN SINERGETIK
Minyak herba seabuckthorn juga mengandungi pelbagai jenis zat yang jarang terdapat pada tumbuh-tumbuhan yang lain. Antara zat-zat tersebut ialah terpene, alkoloid yang mana ianya sangat berguna ke arah kesihatan yang sihat. Pakar kajian sendiri berasa kagum dan takjub apabila mendapati begitu banyak faktor peningkatan kesihatan telah digabungkan secara asli di dalam minyak seabuckthorn ini. Penyelidik mendapati kadar antara zat-zat bioaktif ini sangat berguna dan berfaedah kepada kesihatan manusia yang mana ia dapat diserap dengan mudah apabila kita mengambilnya.
 
Minyak herba seabuckthorn mengandungi anti-oksidan semulajadi. Ianya kaya dengan glukosa, phenol, terpenes, vitamin E,A,C,D, karotin serta zat besi dan sebagainya. Kesemuanya adalah terdiri dari anti oksidan dengan berat molekul yang sangat rendah untuk meneutralkan radikal bebas ini. Selain itu juga ia dapat mengekalkan kestabilan system imun dan memulihkan kembali sel-sel mati yang berpunca dari radikal bebas serta meningkatkan sel darah dan membunuh sel kanser.
 

KESIHATAN GASTRO USUS
Sistem penghadaman dan kematian disebabkan oleh serebrum otak dan wabak yang berkaitan dengan sistem peredaran darah atau penyakit darah tinggi semakin meningkat dan ianya menjadi pembunuh nombor satu yang telah meragut lebih daripada 16 juta nyawa dalam setahun. Punca utama wabak ini ialah disebabkan oleh arteri atau saluran darah tersumbat yang berhubung kait dengan tahap kolestrol yang tinggi.
 
Minyak herba seabuckthorn ini mengandungi pelbagai anti radang dan anti ulser yang sangat sesuai untuk sistem penghadaman kita. Minyak ini memberi perlindungan di dalam perut, usus kecil dan pangkal usus serta mengelakkan wabak dari mencederakan perut dan mengawal wabak daripada merebak. Kumpulan anti radang dan anti ulser dari b-sitesterol, b-D-glukosa, asid usorlic dan betaine boleh menyembuhkan ulser, mencegah dari merebak dan menghalang hakisan.
 
Manakala b-karotin, vitamin E, asid lemak tidak tepu merangsang sel metabolisme dan memperbaiki sel-sel yang cedera. Sementara itu minyak ini juga mempunyai keistimewaan yang luar biasa bagi menghalang kesan ke atas gastrik sekaligus mengawal ulser daripada merebak.

 
KESIHATAN OTAK (SEREBRUM) DAN SISTEM PEREDARAN DARAH
Minyak herba seabuckthorn dapat mengurangkan tahap kolestrol secara aktif serta memelihara dan meningkatkan kualiti saluran darah. Asid oleik yang terkandung di dalam minyak herba seabuckthorn ini dapat mengurangkan kolestrol di dalam badan, asid linoleik pula mengawal tekanan darah dan mengurangkan kolestrol serum serta mencegah arhythmia dan asid linolenik pula mengurangkan tekanan darah serta menghancurkan lemak yang terhimpun dan meningkatkan tahap metabolisme. Selain itu ia juga dapat mengelakkan sel dari bergumpal dan sekaligus mencegah dari trombosis.
 
Minyak herba seabuckthorn ini juga mempunyai kesan tonik ke atas otak dan sistem peredarannya. Jumlah ramuan yang terkandung di dalam minyak ini dapat meningkatkan pengaliran darah ke saluran jantung dan salur nadi. Manakala zat nutrien di dalam darah akan dibekalkan kepada otot2 jantung, menguatkan otot-otot yang kecut, sekaligus meningkatkan fungsi jantung serta meningkatkan anti-hypoxia.

Ringkasnya, Seabuckthorn Seeds amat baik diambil setiap hari dan diamalkan berterusan bagi  memastikan kesihatan kita sentiasa dalam keadaan baik.
Proses Pengekstrakan Pati Seabuckthorn

FAKTA POPULAR

Email Admin

Hubungi kami untuk kami BUKTIKAN:
Nama:
Alamat Email:
BLOG URL
Catatan
Pastikan email anda betul kerana sukar untuk Admin membalasnya.
Maklum balas sertamerta call/sms Faizah Abu Bakar 019-3227519
Related Posts with Thumbnails